Hai sa cunoastem creatorii de la Brasovul Creativ

Esti antreprenor, din Brasov? In cadrul proiectului Brasovul creativ am pregatit pentru tine un Market in care iti vei putea expune obiectele de design si le vei putea comercializa,dar si o  dezbatere despre cum dezvoltam resursele creative locale pentru a transforma Brasovul intr-un pol creativ regional.

Pe parcursul weeekendului, vizitatorii market-ului Brașovul Creativ vor putea descoperi și cumpăra produse originale fabricate în România de către antreprenori independenți ce pun în mișcare un ecosistem alternativ, generator de locuri de muncă și catalizator pentru turismul local. Printre cei ce vor expune sâmbătă și duminică la Coresi Mall și HOF Cafe se numără Bianca Georgescu, tânăr designer român de încălțăminte și accesorii cu experiență în atelierele din București și Milano.

 

BeclockWise, creator de ceasuri realizate manual în Brașov; Woodlike, produse de design interior din lemn;  Roncea Sebastian – accesorii realizate manual combinând materiale diverse; Bohemiam Flow, atelierul care reinterpretează modele tradiționale transilvănene florale și le plasează într-un context contemporan;

Raicelai, produse de design cu plante integrate; QUIB, centru de design și dezvoltare de produse din Brașov; LABORAZON, primul makerspace din România; Mika, atelier de haine și bijuterii; Lilutesa, brand local de haine; Atinge Organic, magazine de cosmetice organice; Urs Lapin, grup de entuziaști ai naturii și ai meșteșugurilor; NERV, brand de haine cu atitudine urbană; Alexandra Dumitriu, designer vestimentar.

 

Mika

Mika este un brand care crează bijuterii de autor din hârtie, acesta reprezentând un suport pentru text, o ilustrare, istorie şi emoţie.
Cartea trece prin viaţa noastră de zi cu zi în mod continuu şi în forme multiple: reviste, harti, postere, … Îmi place ideea că fragmente din viaţa noastră vor rămâne blocate în bijuterii din hartie.
Aceste bijuteriile sunt destinate publicului cu un interes aparte pentru arta, celor care apreciaza originalitatea unei piese, compozitia, coloritul si…povestea.
Până la urmă, acestea contează, nu-i așa ?
Deasemenea ne-am extins creativitatea și in zona de Art T-Shirt, realizând tricouri după acuarele, desene sau mesaje proprii.
Daca vrei sa porţi ceva original, ediţie limitată, atunci ai ales ceea ce trebuie.

Oana Tigănuș
www.mikadecor.ro
https://www.facebook.com/mika.decor

 

Lilutesa

Lilutesa este un proiect inceput Nicoleta acum 6 ani.

“Am incercat sa dezvolt o activitate muncind acasa alaturi de copii, dar sa implic si alte mame in aceasta activitate. Hainele Lilutesa sunt haine din materiale naturale, noi sau reciclate, folosite 100%. Pierderile sunt folosite in alte proiecte sau pentru accesorii. Inspiratia si primii clienti sunt cei 3 copii ai mei si incerc sa fac haine durabile, purtabile mai multi ani si mai multe generatii.
Dupa o calatorie de 8 luni in 2013 prin Europa, alaturi de copii, am realizat ca nu ne mai regasim in Bucuresti si ca ne dorim o viata mai linistita (vezi Viata pe indelete) si mai mult timp alaturi de copii, aproape de natura. Asa am ajuns la Rasnov unde suntem foarte fericiti si incercam sa dezvoltam mai multe activitati si pe plan local.”

 

NERV

NERV – identitate si atitudine intr-un singur brand.
Ai cautat mereu sa iesi din tipare cu haine si accesorii care sa te reprezinte? Ai ajuns unde trebuie!
Totul a pornit la inceputul anului 2013 din dorinta de a schimba ceva in domeniul urban, un stil non-conformist, o noua atitudine, un confort in identitatea fiecaruia, ceea ce putem defini ca street wear.
Ne-am dorit sa schimbam viziuni si perspective prin colectii ce te vor integra in orasul de beton atat pe tine cat si personalitatea ta.
Ne-a unit pasiunea pentru street-wear, ne-a inspirat muzica si sportul, si am avut acelasi scop: ceea ce construim impreuna sa reprezinte gandirea si viziunea noastra asupra undergroundului.
S-a nascut NERV. O forma a culturii urbane ce doreste a aduce in prim plan calitatea la nivel de creatie: design si mesaj / miscare si sunet.
Un concept din care sa simti ca faci parte doar prin existenta, o fuziune intre imagine si atitudine intr-un singur cuvant

Facebook: www.facebook.com/nervwear

Instagram: www.facebook.com/nervwear

www.nerv.ro

www.nervwear.com

 

 

Market-ul Brașovul Creativ va găzdui și standuri ale designerilor din afara  Brașovului – Nod Maker Shop, platformă online ce reunește produsele realizate de comunitatea makerilor din București; Dizainăr, magazin-concept de design românesc; Turific – croitorie urbană.

Pentru mai multe informatii puteti accesa si http://festival.altbrasov.org/saiph_events/brasovul-creativ/