Brasovul Creativ

Clusterul pentru Inovare si Tehnologie Brasov doreste si anul acesta sa initieze proiecte curajoase, care sa genereze creștere economica, dar si să influenteze in sens pozitiv comunitatea locala pe care o reprezinta, formata din oameni de afaceri, institutii publice si private, startup-uri si antreprenori, universitati si alte forme de structura care se pliaza misiunii Clusterului.

Unul dintre aceste proiecte curajoase se numeste: BRASOVUL CREATIV.

„Anul acesta ne propunem sa aducem in fata publicului artisti, designeri, arhitecti, oameni ce fac parte din industriile creative si vor expune obiectele create de ei. Incepem astfel, impreuna demersul de educatie ce tinde catre o cultura a responsablitatii locale si ne asumam misiunea de a informa brasovenii de ce resurse creative dispune zona.” declara dl Ionut Ţaţa, presedintele Clusterului pentru Inovare si Tehnologie Brasov.

Brasovul Creativ este un proiect ambitios ce propune un Market, ce va avea loc in data de 22 octombrie, in care 15 artisti vor expune si vinde produse create de ei. Brasovenii vor putea avea intalniri directe atat cu artisti consacrati la nivel national cat si local. Ulterior duminica, pe 23 octombrie le vom expune publicului in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, urmat de un panel de discutii in care dezbatem

Managerul cultural al proiectului este Sabina Baciu.

 Ea are fundamentele formate în comunicare și medii noi. Sabina Baciu a lucrat în ultimii 8 ani în diferite proiecte de industrii creative din România și Belgia, ca manager de proiect și comunicator – de la festivaluri de jazz (Jazz in Church, Green Hours International Jazz Festival) la training-uri de antreprenoriat în industrii creative, conferințe, proiecte educaționale (One World Film Clubs, Jazz for Kids). În ultima vreme se  ocupă să dezvolte festivalul est-european de industrii creative Creative Est, aflat anul acesta la a doua ediție.

 In Market vom avea standuri ce vor expune: arta, tehnologie, produse de moda si produse autentice romanesti de design ce vor contribui la cresterea ecosistemului creativ local. Astfel Brasovul se va  conecta la retelele nationale si internationale si se va transforma intr-un pol regional al inovatiilor in tehnologie si a colaborarilor cu industriilor creative ce aduc valoare adaugata in orice afacere de succes.

Luand în considerare cele de mai sus, speram sa ne putem baza pe implicarea dumneavoastra in efortul de a transforma Brasovul intr-un centru economic si tehnologic vital pentru regiunea Transilvaniei ce atrage investitii atat in tehnologie cat si in industriile creative.

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Brasov